Γνωρίζεται ότι η χρηματική διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ για 1000 kwh και 1001 kwh είναι 40€ το δίμηνο????

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρεώσεις δεν είναι κλιμακωτές , αλλά στην περίπτωση που κάποιος  κάψει πάνω από  1000 kwh το δίμηνο χρεώνονται όλες οι kwh στην μεγαλύτερη χρέωση.

Πιό αναλυτικά χρεώνονται με μεγαλύτερο τιμολόγιο 2 πράγματα

  1. Χρέωση ηλεκτρικού ρέυματος όπου έχει 4 σκάλες χρεώσεων.
  2. Χρεώσεις εθνικού ηλ. συστήματος χρεώσεις κοινής ωφέλειας όπου έχει επίσης 4 σκάλες εξαρτώμενες από τις καταναλισκόμενες kwh. ]

Αυτο σημάινει ότι αν ελέγξω την καταναλωση μου να είναι ουσιαστικά κάτω από 500kwh το μήνα μπορώ μονο και μονο από αυτό να εξοικωνομησω 12 μήνες Χ 20€ το μήνα = 240€ το χρόνο.

Λύσεις υπάρχουν αρκετές αλλά σίγουρα είναι ιδιαίετερες και απαιτούν  σηζήτηση-μελέτη για το κάθε σπίτι ή το γραφέιο – κατάστημα.

Ο καθένας μόνος του μπορεί με ένα σύστημα plugwise να μετρήσει την ενέργεια που καταναλώνουν ακριβώς οι συσκευές του για την οικία του και στην συνέχεια να αποφασίσει τι μπορεί να κόψει χωρίς να αφαιρείται λειτουργικότητα από το σπίτι απλά κάνοντας καλύτερη διαχείριση.

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν σπίτι 100τμ.

Παρόλα αυτά παραμένω πάντα στην διάθεση σας να σηζητήσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να βρούμε την κατάληλη λύση για την κάθε περίσταση.

Σύντομα θα ακολουθήσει άρθρο σχετικά με τον ακολουθούμενο οικονομοτεχνικό τρόπο για  θέρμανση σε οικία στην Κρήτη.

SSL Certificate