Σε άλλο ένα ξενοδοχείο του Νομού Ηρακλείου έγινε εγκατάσταση τιου συστήματος OCD – Oxiperm Pro 162 της Grundfos με σκοπό την απολύμανση του νερού και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της Λεγεωνέλλας.

Το Oxiperm Pro είναι μια μονάδα παραγωγής διαλύματος διοξειδίου του χλωρίου με την ανάμειξη πιστοποιημένων χημικών (Διάλυμα Υδροχλωρικού Οξέως και Χλωριώδους Νατρίου).

Oxiperm Pro Installation

Μια από τις προυποθεσεις ασφαλούς εφγκατάστασης είναι να βρίσκεται σε προστατευμένη περιοχή.

Κανόνες Ασφαλείας.

  • Η εγκατάσταση του συστήματος να γινεται σε αεριζόμενη περιοχή. Αν δεν τηρείται ο κανόνας αυτός θα πρέπει να εγκατασταθεί στην περιοχή σύστημα μηχανικού εξαερισμού.
  • Η εγκατάσταση να γίνεται σε προστατευμένη περιοχή.  Η πρόσβαση ανθρώπων στο σύστημα θα πρέπει να είναι περιορισμένη ώστε να αποφύγουμε “ανεπυθύμητες παρεμβάσεις”
  • Εγκατάσταση ανίχνευσης αερίου διοξιδίου του χλωρίου.  Ένα ακόμα βήμα για την ασφάλεια των ανθρώπων που χειρίζονται και επιβλέπουν την εγκατάσταση είναι η εγκατάσταση ανίχνευσης αερίου διοξιδίου του χλωρίου. Κατά την διαδικασία  παραγωγής διοξιδίου του χλωρίου υπάρχουν δύο ασφαλιστικές δυκλίδες που εμπδίζουν το αέριο διοξίδιο του χλωρίου να πάει στην ατμόσφαιρα. Μια μεμβράνη “πνέυμονας” όπου γίνεται εκτόνωση του θαλάμου αντίδρασης όταν αυτός γεμίσει με διαλυμα και φίλτρα ενεργού άνθρακα.  Σε περίπτωση που παρόλα αυτά έχουμε διαρροή CLO2 στο περιβάλον υπάρχει ανιχνευτής που σταμτάει άμεσα την λειτουργία του Oxiperm σε περίπτωση αυξημένης συγκέντρωσης.
SSL Certificate